به گزارش شوراپرس، میثم مظفر در دویست و سی و ششمین جلسه شورای شهر تهران، در خصوص نقاط قوت شهرداری در سال ۱۴۰۱ مبتنی بر عملکرد و تفریغ بودجه گفت: شهرداری رقم درآمدی بودجه را که ۵۰ همت مصوب بوده در عمل با جسارتی که داشته به میزان ۸۰ همت محقق کرده است. لازم به ذکر است از این میزان ، حدود ۱۱ همت موارد تعهدی و درآمدهای غیرقابل تخصیصی است که وصول آنها نیازمند زمان بوده و به مرور تبدیل به درآمد نقدی می شود. مواردی نظیر عوارض شهروندی پسماند ، نوسازی و طلبهایی که از نهادهای حاکمیتی نهایی و قطعی شده و به مرور وصول می شود. با کسر این مبالغ درآمدی غیرقابل تخصیص، شهرداری در سال های آغازین این دوره مدیریتی ، توانسته ۶۹ همت درآمد قابل تخصیص به دست آورد که معادل ۱۳۷ درصد تحقق درآمد قابل تخصیص نسبت به مصوب سال است و دراین زمینه موفقیت مناسبی مشاهده می شود که نشاندهنده نقطه قوت و جسارت شهرداری است.
وی افزود: شهرداری با درآمد بیش از ۱۵ همت در زمینه عوارض گمرکی، مالیات بر ارزش افزوده، درآمد ناشی از سوخت، شمارهگذاری و عوارض خودرو، توانسته رشد ۱۰۲ درصدی نسبت به عملکرد سال ۱۴۰۰ را بهثبت برساند که این نیز یک نقطه قوت است.
رئیس کمیته بودجه ادامه داد: در سال ۱۴۰۰، شهرداری هیچ درآمدی از جرایم رانندگی به دست نیاورده بود و در نتیجه درآمد شهرداری از این بابت صفر بود. اما در سال ۱۴۰۱، با وصول ۴۸۱ میلیارد تومان از سهم جرایم رانندگی، شهرداری توانست درآمد کسب کند و موانع قانونی و حقوقی را در تعامل با دیوان محاسبات در این زمینه را برای همیشه حل نماید و اینگونه آیتم ها باعث تحقق و ایجاد درآمد از نوع درآمدهای پایدار می شود.
مظفر در ادامه به بیان ۳ نکته قابل بهبود در عملکرد شهرداری پرداخت و گفت:
۱٫ شورای شهر تهران در سال ۱۴۰۱، هجده هزار و سیصد میلیارد تومان برای توسعه حمل و نقل عمومی مصوب کرده بود اما در بخش مصارف ، به حمل و نقل عمومی به میزان ۱۵ همت اختصاص داده شده که بخشی از آن نیز در حقوق و دستمزد هزینه شده است. این موضوع نشان میدهد که شهرداری در تملک داراییهای سرمایهای حوزه حمل و نقل در سال ۱۴۰۱ عقب افتاده است. با این حال، اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۲ میتواند نویدبخش جبران جهشی و چند برابری این عقبماندگی باشد.
۲٫ مبلغ یازده هزار و دویست میلیارد تومان طلب شهرداری از دستگاههای دولتی، حاکمیتی و اشخاص است که احصاء و ثبت شده است اما این مسئله به عنوان یک نقطه قابل بهبود نیاز به کار جدی و تشکیل یک کمیته ویژه به منظور وصول این طلب ها دارد.
۳٫ پیگیری و وصول مطالبات شهرداری از دولت مربوط به یارانه بلیط مترو و اتوبوس، که از سال ۱۳۸۵ تا۱۴۰۱ بالغ بر هزار و چهارصد میلیارد تومان شده است، نیازمند پیگیری ویژه جهت توافق و تهاتر با دولت در تعاملات فی مابین است.
مظفر مطرح کرد:
نقاط قوت و ضعف شهرداری تهران در تفریغ بودجه ۱۴۰۱
رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی گزارش حسابرسی تفریغ بودجه 1401 شهرداری تهران به بیان نقاط ضعف و قوت شهرداری تهران مبتنی بر عملکرد و تفریغ بودجه پرداخت.
لینک کوتاه : https://shorapress.com/?p=4867
- ارسال توسط : شوراپرس
- منبع : شورا تهران
- بدون دیدگاه